Tips

Een aantal handige incassotips

Tips

Wanbetalers zelf aanpakken met onze praktische incassotips

Vroeg of laat krijgt elke onderneming te maken met wanbetalers, we geven u graag enkele incassotips om in eerste instantie zelf uw debiteurenbeheer aan te pakken en uw bedrijf gezond te houden.

Goede algemene voorwaarden

Onderschat het belang van algemene voorwaarden niet. Ze vormen het basiscontract tussen de onderneming en haar klant. Kopieer daarom nooit zomaar de algemene voorwaarden van een concurrent of van internet.
Algemene voorwaarden dienen op uw specifieke situatie te zijn afgestemd. Alleen dan wordt de juridische positie van uw onderneming optimaal beschermd. Laat daarom uw algemene voorwaarden opstellen door onze gespecialiseerde advocaten. Wilt u dat wij voor u juridisch waterdichte algemene voorwaarden opstellen? Wij doen dit gratis wanneer u met ons in zee gaat als incassopartner.

Betalingsherinnering en aanmaning

Een goede opvolging van correcte betalingen is van groot belang. Wordt een factuur toch niet betaald dan is het gebruikelijk om uw debiteur eerst vriendelijk een betalingsherinnering te sturen. Betaalt uw debiteur dan nog niet? Dan is het tijd om een aanmaning te sturen. Dit om de debiteur een laatste mogelijkheid te geven voordat de vordering ter incasso uit handen wordt gegeven.

Juridisch waterdichte contracten

Bij het zakendoen kan het belang van een juridisch waterdicht (standaard) contract niet worden onderschat. Met een goed contract versterkt u uw juridische positie als contractspartij en staat u sterker bij (incasso).